Blog 12

Msk handel

Der sker det m mig når vinteren i al sin ydmyghed stiltiende melder sig i form af efterårets komme, at jeg m et fint ord astringerer. Jeg trækker mig sammen, tilbage, ind i mig selv som en Vinbjergsnegl. Kæmper for at være her, holde øjnene åbne, for verden er virkelig et vildt sted at være. Ikke på den fede måde dsv men på den rå for meget måde, som er nødvendigt dels at gøre noget ved dels at italesætte. Indlægget i dag handler om msk handel & om erosionen af slaveri. Det handler mindre om sex fordi denne handel sker på bekostning af udsatte, sårbare, fattige msk selv børn fanget i & ofre for kapitalismens spind baseret på msk grådighed & tøjles- & nådesløse begær men også gudsforladte perversion.
Sex er nydelse & kreativitet i et frit rum, hvor voksne & børn ikke interagerer, fordi børn skærmes i en sund relation m retten til seksualiteten & kreativiteten uforstyrret, fredet. Frivillighed, konsensus & et samtykke til sex er herudover basis voksne imellem. I den seneste tid har jeg set dokumentarer fra Østen, Afrika & ja, selv USA “land of the free”, erhvervet mig diplom for noget af min research & været i kontakt m instanser som bekæmper msk handel.
Fænomenet vedrører os alle om det er porno vi ser eller den kaffe vi køber. Faktum er 40 mio. msk i skrivende stund estimeres ofre for denne industri & at det er en industri som vokser kun overgået af våben- & narkohandel m meget lav risiko & tilsvarende meget høj profit for forbryderne. Alene i Filippinerne estimeres 800.000 kvinder & børn at arbejde i prostitution. Mange tvinges & er uvidende førend de fanges ind m tvang, dødstrusler & vold. Anneke Lucas’ fortælling om hendes fortid som sexslave for magteliten er desuden et godt eksempel. Magtforhold dyrkes & uligheden vokser. Et vigtigt aspekt at belyse også ifm Coronaen, for vil den globale krise bestyrke uligheden & det kapitalistiske system eller vil den flå tæppet væk under det vi havde som var så pilråddent i forvejen? Det bliver spændende at se. Det er for øvrigt ulovligt hvad der foregår hele vejen rundt fra start til slut; slavearbejde, fangenskab, tvang, vold, mindreårige, pædofili etc. Alligevel trives den i bedste velgående. Men vi kan gøre noget! Bla. ved idéen om mammon før msk. Ved at handle bevidst gør jeg en forskel, ved at forholde mig & afstå gør jeg en forskel, ved at italesætte & tage stilling gør jeg en forskel. Selvom det langt fra er nok. Der skal konkret handling udover oplysning til. Tak til alle dem, der arbejder henimod en løsning; laver film, befrier, samarbejder m ikke-korrupte regeringer, foreninger & NGO’ere & således gør det muligt at forandre & måske endog på sigt hele denne business – gør en forskel, hvis du kan.

(Anneke Lucas, sex trafficking-survivor & founder of Liberation prison yoga).
#whatsinitfromme #bethechangeyouwishtoseeintheworld #jegstartermmigselv


Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *