Sommersolhverv 18

Ifm St Hans var årets lyseste dag, her var kun få udbudte arrangementer i lyset af Corona men fejringen er også vigtig at markere for hvad den er altså en solhvervsfest.

Helgener som Hans er her mange af. Men det er en kristen skik der bærer navnet. Ikke den fejring jeg fejrer; lyset, glæden & kærligheden!

For mig står den kristne skik som rædsel; heksebrænding, stigmata, udelukkelse. Det har jeg selv prøvet selv til dato. Udsat for hvad kvinder er & har været udsat for i lyset af kirken, dens forvaltere & magthavere har jeg prøvet blot ikke i Guds navn men den samme undertrykkelse, samme tankex gennemført & således tilladt uden konsekvenser

Vi lever i en moderne verden. Her er stadig lang vej for kvinders rettigheder rundt om på kloden, nogle kvinder misbruger også som mænd deres magt, fejltrin helt sikkert. Det handler om ligestilling & ligeværd, hverken værre eller bedre. Alle i samme båd er vi ikke men på den samme planet er vi, klimakrisen rammer alle, Corona ramte alle. Verdens ubalance er alles over 18 

Men at fejre St Jóan fordi det var fedt, det der skete i Middelalderen & vi meget gerne vil mindes det & føre det videre, mener jeg er en fejlvurdering. Vi ser det mere & mere, fejringen af solhvervet, årets lyseste dag & gudsketak & lov for det, msk begynder at tage stilling til hvad der er ret & rimeligt & skal m videre. Fordi de der død & kridte holder fast i den kristne skik har ikke fat i min optik. Hvorfor i hede hule helvede holde fast i hvad der sårer & skader, som at det skader at nedgøre det kristne budskab & troen i det hele taget?! 

For det, budskabet, er om kærlighed også til sin nabo. Det er MÅDEN det, budskabet, forvaltes men også blev forvaltet på, der er problemet. Det mener jeg vi skal turde at være åbne for, kritikken der ligger i lyset af det kritisable, for middelalderen mhp kirken var både mørk, streng & ulogisk. Ikke noget vi uden forædling ønsker m videre. 

Endvidere bestemmer jeg & alle 2ndre, hvad de ønsker at tro/tror på.  Det er individets ret i et udviklet samfund at bestemme, alligevel påduttes jeg skepsis når jeg adspurgt fortæller, jeg ikke er døbt & heller ikke har tænkt mig at blive det, hvilket voksne helt alm bliver nutildags, & det er forkert i min optik. Det bestemmer jeg selv, om jeg er kristen, muslim, mig selv, ædru alkoholiker, bipolar etc. Alle disse etiketter har jeg kun liden tilovers for, ja, beklager for de kan kun bruges til meget lidt, tænker jeg, eller rettere de kan bruges til at adskille mig & resten, lade mig føle mig anderledes, udenfor, mærkelig ikke-egnet eller måske ligefrem vigtigere end, større & m garanti bedre end. 

Vi skal hele vejen rundt, som de gamle Nik&Jay synger om deres kæreste eller var det Medina? På den måde at forstå, jeg erkender min uniqueness selvdefineret & givet men samtidig erkender jeg det faktum, jeg er éen blandt milliarder på lige fod i udgangspunktet. Hverken værre eller bedre, vigtigere eller sygere. Kapitalismens craving-kultur har taget fuldkommen overhånd, det er nok nu hvilket det har været længe & på tide at få snuden ud af sporet & se sine nærmeste i øjnene, som for mig godt kan være pigen på 15 som er forsvundet på 9nde år i Eritrea i Myndighedernes varetægt. Vi er ikke langtfra hinanden, hende & jeg, du & jeg. 

Dog tager jeg ikke ansvar for 2ndre voksne &/eller 2ndres syge flip generelt, underlægger mig tvang, grooming hvad angår kristnificering, jeg er fritænker & det skal jeg overhovedet ikke stå på mål for. 

Det er grimt at blive dømt af sine medmsk. Ingen har reelt denne ret. For der er et punkt hvor vi alle er lige hverken værre eller bedre (end) & det mener jeg er vigtigt at notere sig & huske på. Jeg er unik, et individ m rettigheder, meninger, attitude & ytringer men også en del af noget langt større & vigtigere.

End

Ps gennem mit arb talte jeg m Ahmed, han er i Danmark for en kort bemærkning men nåede at nævne, han er muslim hvorfor jeg også gav mig til kende i den retning. Det blev vi ret hurtigt enige om, her også godt, altså min tro, thank god, kunne være plads til & fx “blot” tro på relativitetsteorien, elektromagnetisme, styrke, håb, kærlighed, vores minder hver især & erfaring efter det simple princip, at gå m det der forener & forsage hvad som adskiller!

I aften er min aften ude, Aslan får lejligheden nogle timer til hygge m sine venner, St Hans fejrer jeg ikke længere men Lyset, kærligheden hylder jeg & det vil jeg blive ved m til mine dages ende kan du tro.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *